Return to Blog

Octet’in sunduğu tahsilat araçları nelerdir?

Blog By admin – 18 Şubat 2021

Güvenli tahsilat her işletme için hayati önem taşır. Tahsil edemediğiniz her alacağınız, o işletmenin ortaklarının cebinden çıkar, bir başka ifade ile, o işletmenin sermayesini yer.

Bankalarda tahsil edemediğiniz kredi alacakları için karşılık ayırılır. Uluslarası bankacılık düzenlemelerinde kredi riski çok ayrıntılı olarak işlenir. NPL, Basel III, sermaye yeterliliği rasyosu bankacıların dilinden düşmeyen sözcüklerdir. Peki banka olmayan ticari kuruluşlarda bu konunun önemi yeterince anlaşılmış mıdır? Uzun yıllardır, kredi kelimesi sadece bankalar için kullanılmıştır. Ama ticari bir işletmenin parasını sonradan almak üzere yaptığı her vadeli işlem de aslında birebir bir kredi işlemidir. Sonradan size öder beklentisiyle banka olarak parayı müşterinizin eline vermişsiniz, ya da ticari bir işletme olarak malınızı müşterinize sevk etmişsiniz. Ya alacağınızı tahsil edemezseniz?

İşte bu, bankalardaki batık krediyle eşdeğer bir durumdur. Bankalar kredi risklerini yönetmek için büyük kadrolar oluşturmuş, sistemler geliştirmiştir. İşletmelerin çoğunun böylesine hayati bir konu olsa dahi, bu tür büyük yatırımları yapma gücü yoktur. O zaman devreye hiçbir yatırım yapmanıza gerek olmadan kullanabileceğiniz Octet Portalı giriyor. Octet, sizin için tahsilat beklediğiniz müşterilerinize bankacılık sistemi içinde bulunan çeşitli tahsilat ürünlerini 7/24 heryerden ulaşılabilen tek bir portalda sunarak, tahsilatınızı yapar. Tüm kredi kartları ile tahsilat olanağı sunar, doğrudan borçlandırma sistemi banka garantili tahsilat yapar, eft, havale gibi sonradan sorun veya işyükü yaratabilecek işlemler yerine fatura tahsilat ürünü ile kolay tahsilat sağlar. Nakit trafiğinizi düzenler, muhasebenize gerekli kayıtları atar, mutabakat sorunlarını ortadan kaldırır. Aynı anda müşterinize de ödeme kolaylığı ve vade sunar. Alacaklı ve borçlu için kazan-kazan bir kolaylık.

 

Yazar: Dr. Selim Seval – Yönetim Kurulu Başkanı

Octet Blog’daki diğer yazıları okumak için https://www.octet.com.tr/blog/ adresini ziyaret edebilirsiniz.